Přejít na obsah

2020 - 2021

Piknikové odpoledne

vloženo 29. červen 2021

Piknikové odpoledne
Poslední odpoledne ve družině jsme si zpříjemnili ochutnávkou různých dobrot, které jsme si přinesli. Tímto jsme se rozloučili ze školním rokem 2020 - 2021.

Letní diskotéka TĚŠÍME SE NA PRÁZDNINY

vloženo 9. červen 2021

PEČENÍ MOUČNÍKU

V úterý 8. června jsme s dětmi pekly kiwi buchtu. Děti se střídaly v mixování těsta, loupání a krájení kiwi. Bavilo je to a nejradši by buchty snědly hned, ty ale byly na středu, kdy se konala letní diskotéka.

LETNÍ DISKOTÉKA

A máme tu léto, čas prázdnin, čas her. Bohužel jsme nestačili nacvičit naší tradiční letní besídku. Snad příště. Letní diskotéka v naší družině byla naprosto úžasná. Děti se bavily, tančily, soutěžily a občerstvily se ovocným pitíčkem a naším ovocným moučníkem, který jsme si předešlý den upekli. Děti si domů vzaly balónek, nažehlovací obrázek a lízátko.

Vybíjená

vloženo 3. červen 2021

Hurá, už můžeme sportovat. Moc nám chybělo se hýbat. Zorganizovali jsme proto turnaj ve vybíjené na místním fotbalovém hřišti. Sestavili jsme tři družstva, která hrála postupně každý s každým. Děti si to moc užívaly, hrály podle pravidel, výhra byla odměna, každý dostal diplom, ale nejdůležitější je, že jsme si hezky zasportovali a naučili se hrát FAIR PLAY.

Dětský den

vloženo 1. červen 2021

V úterý 1. června jsme dětem uspořádaly Dětský den na hřišti. Děti dostaly kartičky, na kterých měly napsaných 5 různých aktivit. Soutěžily mezi sebou například v běhu, skoku v pytli, nošení pingpongového míčku na lžíci atd. Děti si celé odpoledne moc užily a vyšlo nám i krásné počasí. Nakonec byly odměněny zmrzlinou a sladkými dobrůtkami.

Malování kamínků

vloženo 31. květen 2021

V pondělí a čtvrtek malovaly děti ve školní družině kamínky, které si poté buď mohly nechat nebo je někomu darovat pro štěstí nebo pro radost. Kamínky malovaly pomocí akrylátových fixů, které na kamínkách vydrží. Před tvorbou se děti mohly podívat na předlohy, pomocí kterých si pak vytvořily vlastní kamínky. Před začátkem kreslení si rozmyslely, co budou malovat a vybraly si takový kamínek, na který se jim obrázek vešel. Po dokončení kamínku bylo nutné nechat kamínek den zaschnout a poté se mohl nalakovat a děti si ho mohly odnést domů.     Lukáš Filip

 

Výroba kytiček ze dřívek

vloženo 30. květen 2021

Den matek využily děti ve školní družině pro ruční práce, kdy se pustily do výroby kytiček ze dřívek. Dřívka byla různě barevná. Nejprve si děti musely rozvrhnout, jak bude jejich kytička vypadat a poté se mohly pustit do jejího lepení. Dřívka se lepila pomocí tavné pistole, proto některým dětem musel pomoci pan vychovatel, a ty zdatnější už to zvládly samy. Vzniklo mnoho hezkých a originálních kytiček, které udělaly určitě maminkám radost.      Lukáš Filip

 

Šipkovaná

vloženo 27. květen 2021

V úterý 25. května jsme si zahráli Šipkovanou, bylo to prima a bavilo nás to.

Výroba plastožrouta

vloženo 7. květen 2021

Děti z první třídy si ve školní družině vyrobily PLASTOŽROUTA. Chtějí šetřit přírodu jako PRINCEZNA PRGA. Tu společně sledujeme a necháváme se inspirovat nápady pro ochranu přírody.

Opékání špekáčků

vloženo 7. květen 2021

4.  května jsme se vydali opékat špekáčky k nedalekému rybníku Šusteráku. Počasí k nám bylo vstřícné. Špekáčky byly vynikající, ještě jsme se tam pořádně vylítali, zahráli různé hry. Celá akce se nám všem moc líbila.

Ještě že mezi námi byli schopní hasiči a celou akci se jim podařilo bezpečně ukončit. Tak zase někdy si to určitě zopakujeme.

Modrý a žlutý den

vloženo 26. únor 2021

Ve školní družině se uskutečnilo hledání barevného pokladu. Vychovatelé využili krásného počasí a připravili pro děti barevné dny. Ve středu byla barva dne modrá a ve čtvrtek žlutá. Děti se každý den oblékly do barvy dne a po vyučování je čekalo hledání pokladu. Děti z prvního ročníku připravily modrou cestu pro žáky druhého ročníku a následující den se role otočila a děti z druhého ročníku připravily žlutou cestu pro žáky z prvního ročníku. Cesta byla vyznačena pomocí fáborků a děti zde plnily úkoly, které byly propojené s barvou dne. Na konci cesty na děti čekal poklad, a dokonce i ten splnil požadavky barevného dne, byl buď modrý nebo žlutý.

Doufáme, že se dětem barevné dny líbily a také, že je bavilo, jak plnění úkolů, tak i příprava pro druhé děti. Všechny úkoly plnily děti dobře. Některé byly těžší a zabraly jim více času, jiné měly hned hotové. Všechny děti se však mohly radovat z nalezeného pokladu.

 

Valentýnské tvoření

vloženo 10. únor 2021

  Blíží se nám svátek svatého Valentýna a děti si vyrábí různé dárečky, kterými chtějí potěšit, ty které mají rády. Jsou to srdíčka z papíru různě ozdobená. Také jsme vyrobili srdíčka ze samotvrdnoucí hlíny různě dozdobená. Děti měly radost hlavně z toho, že těmito dárky potěší druhé.

Radovánky ve sněhu

vloženo 27. leden 2021

Krásné počasí nás vytáhlo bobovat. Holky a kluci si stavěli domečky pro broučky. Také jsme si zkoušeli obarvit sníh.

Krmení zvířátek

vloženo 18. leden 2021

V zimě strádají všichni tvorové žijící v přírodě nedostatkem potravy. A proto jsme jim jedno středeční odpoledne vystrojili hostinu uprostřed pole. Na strom jsme zavěsili mrkve a jablka, pověsili lojové koule, do vydlabaných děr ve sněhu jsme nasypali zrní. Ať se zvířátka pomějí.

Huráá bobujeme!

vloženo 11. leden 2021

Tak konečně si můžeme užívat hrátky na sněhu. Počasí nám v tomto ohledu přeje, tak to moc rádi z plna hrdla využíváme.

Hrátky na sněhu

vloženo 7. leden 2021

Konečně  s n í h !!!!

Užíváme si hrátky na sněhu a doufáme, že sníh vydrží.

Čertovská diskotéka

vloženo 6. leden 2021

Před vánoci jsme si zařádili při čertovské diskotéce.

Jablkobraní ŠD

vloženo 6. říjen 2020

Ani letos jsme si ve družině nenechali ujít naši velmi oblíbenou říjnovou akci - Jablíčkobraní. Děti si na úterý přinesly jablíčka a společně upekly výborné štrúdly. Druhý den si na nich pochutnaly s hrníčkem dobrého čaje. Všem děkujeme!

 

Procházka k rybníku

vloženo 17. září 2020

Procházka k rybníku a stavění domečků pro skřītky.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace